Share
Voorvertoning

De leestafels en computerwerkplekken gaan weer open
We horen het overal om ons heen: de Coronamaatregelen mogen vanaf 1 juli weer een stuk versoepeld worden. Dat geldt gelukkig ook voor onze Bibliotheken. We houden ons uiteraard wel aan de 1,5 meter regels.
We waren al weer open voor het lenen en inleveren van boeken en voor studerenden. Vanaf nu kun je ook weer in de Bibliotheek terecht om kranten en tijdschriften te lezen. Ook mogen de computerwerkplekken weer gebruikt worden. Er kan dus weer geprint en gekopieerd worden. Iets wat heel erg gemist is door inwoners die deze mogelijkheden thuis niet hebben!

Jeugdactiviteiten en webinars
webinars

In de zomervakantie gaan we weer van start met activiteiten voor de jeugd. Houd de komende tijd onze activiteitenagenda in de gaten!
Samen met andere Brabantse Bibliotheken bieden we de mogelijkheid om online webinars te volgen. Meld je aan en volg een webinar vanaf thuis op je computer, tablet of telefoon.

Nieuw: gratis cursussen via Skillstown
online trainingen

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren?

Kies uit 28 gratis online trainingen. Zoals Beter thuiswerken, Lezen en schrijven, Word, Digitale fotografie, Yoga, Sporten en bewegen, Gezond eten, de iPad gebruiken, Excel, een cursus Geluk.
Vraag nu toegang aan. Dan kun je binnen één werkdag aan de slag.

Donorregistratie

Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk dat je een keuze invult. Dan weet je familie, partner of vriend(in) of je na je overlijden orgaan- en weefseldonor wilt worden. Bekijk de pagina met uitleg.

Expositie 'Vrij naar Karel Appel' in Someren

De sculpturen en de schilderstukken die van 1 juli t/m 26 september in Bibliotheek Someren te zien zijn, zijn gemaakt door de kinderen van teken-en schildercursus ’t Kinderpalet.
De kinderen hebben de kunstenaar Karel Appel en de werken die hij maakte ‘bestudeerd’. Karel Appel behoorde tot de Cobra-groep welke geïnspireerd werd door de puurheid en eenvoud van kindertekeningen.

Zomerlezen
Zomerlezen

We hebben selecties gemaakt met boeken die je kunt lezen in de zomer. Of kies een boek dat speelt in een vakantieland. Er zit voor iedereen iets tussen.

VakantieBieb: een zomer vol verhalen
VakantieBieb
Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kan je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Voor jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.