Share

Boekjes&Babbels: nu ook in Bibliotheek Someren en Asten
Het leukste uurtje in de bieb is er nu ook in de Bibliotheken van Someren en Asten. Ouders, grootouders en kinderopvang zijn van harte welkom met hun kindjes van 0 tot 4 jaar bij Boekjes&Babbels in de Bibliotheek! Op woensdagochtend 13 maart in Someren en Helmond en woensdagochtend 20 maart in Asten. Het thema van deze Boekjes&Babbels is 'spraakontwikkeling'.
Het boek en de film 'Nippertje' staan centraal en er is ook een logopediste aanwezig. Kom je ook?

Carnaval gesloten
Afwijkende openingstijden

Al onze vestigingen zijn met Carnaval gesloten.
Bibliotheken Asten, Helmond en Someren: Zondag 3 maart t/m dinsdag 5 maart.
Bibliotheek Deurne: vrijdag 1 maart 16:00 uur t/m woensdag 6 maart.
Lunch- en Leescafé De Bieb Helmond: zaterdag 2 maart t/m dinsdag 5 maart.

Verteltheater Verhalen van Annie
Verteltheater

Op zondagmiddag 10 maart speelt verteltheater Verhalen van Annie 2 korte kindervoorstellingen in Bibliotheek Helmond en jij mag meedoen!
* Prinses op de erwt: van 13:30-14:00 uur
* Mannetje Tak: van 14:30-15:00 uur
Voor peuters, kleuters, ouders en grootouders.
Gratis toegang, maar vol=vol!

Schrijfsessie boek 'Samen voor Someren'
Schrijfsessie in Bibliotheek Someren

Schrijf mee aan het boek: 'Samen voor Someren'. Ken jij inspirerende personen die in Someren wonen of heb je zelf een inspirerend verhaal? Kom dan vrijdag 15 maart je verhaal opschrijven in Bibliotheek Someren tijdens de speciale schrijfsessie. Of vertel je verhaal en lever zo je bijdrage aan het nieuw te verschijnen boek.

Lezing over het Hellemonds
Lezing over het Hellemonds

Op zondagmiddag 17 maart geeft Jos Leenen in Bibliotheek Helmond een lezing over het Hellemonds met als motto: Als een Hellemonder serieus wordt, dan valt er meestal wel wat te lachen. Zo gauw hij flauwekul maakt, moet je hem heel serieus nemen. Gratis toegang; graag vooraf aanmelden.

Lang Leve Cultuur voor kwetsbare ouderen
Lang leve cultuur

Een museumbezoek, samen schilderen, verhalen delen. Cultuur maakt je blij, geeft je een goed gevoel en zorgt dat je meedoet. In 2019 bieden de grote culturele partners in Helmond samen een uitdagend programma aan. Speciaal voor ouderen die tot nu toe minder gebruik maken van alle culturele activiteiten in de stad.
De Bibliotheek organiseert een Boekenbal in de Gaviolizaal op donderdagmiddag 28 maart.

Informatiebijeenkomst belastingaangifte
Informatiebijeenkomst belastingaangifte

Wil je weten hoe je de belastingaangifte invult? Of hoe je kunt berekenen of je geld terugkrijgt? Kom dan naar de informatiebijeenkomst door VBOH over de aangifte inkomstenbelasting 2018. Emelie Meijer en Wilma Berkhout van de VBOH komen op vrijdag 22 maart naar de Bibliotheek in Helmond, waar zij van 15:00 tot 16:30 uur een gratis lezing geven over de aangifte inkomstenbelasting 2018, met accent op de problematiek voor ouderen.

Stadswandelingen voor het goede doel
Wandelingen voor het goede doel
2 Stadswandelingen op zondag 24 maart voor het goede doel: SamenLoop voor Hoop.
*Stadswandeling door Helmond op zondagochtend onder begeleiding van voormalig stadsdichter en cabaretier Bert Kuijpers.
*Kunstroute wandeling door Helmond op zondagmiddag onder begeleiding van stadsgids Cathy Erbrink. Zij leidt je op deskundige wijze langs de mooiste kunstwerken van Helmond.

Lezing over ons slavernijverleden
Lezing over ons slavernijverleden

De Nederlandse geschiedenis en onze huidige cultuur zijn doordrenkt van het slavernijverleden en zijn erfenis. Enerzijds heeft dit trauma pijnlijke sporen achtergelaten, anderzijds is er sprake van culturele verrijking. In de lezing door 'Stichting Stil Verleden' op dinsdag 12 maart in de Bibliotheek Helmond komen alle facetten aan de orde van het Nederlandse slavernijverleden. Lezing i.s.m Volksuniversiteit Helmond.

Salomons oordeel - Robert Vuijsje
Tulpen & Terpetijn- Nina Siegal
Boekverkoop Helmond en Someren
Beleef kasteel Helmond in de krokusvakantie