Share

De Bibliotheek maakt je digiwijzer
Heb je nog niet zoveel kennis van het internet of digitale toepassingen? Wij helpen je graag en bieden cursussen en persoonlijke hulp om digiwijzer te worden. Lees hierover meer in deze nieuwsbrief.
Voor de jeugd is er Skoolzone op woensdagmiddag in Helmond en 1x per maand is Coderdojo Helmond te gast.
Heb jij tijd en zin om activiteiten en workshops voor de jeugd op woensdag-, donderdag- en/of zaterdagmiddag te begeleiden? Meld je dan aan als vrijwilliger bij de Bibliotheek via 'Helmond voor elkaar'.

Mad Science workshop 'Wervelend weer'
Mad Science workshop wervelend weer

Leer op zondag 10 februari in de Bibliotheek Helmond samen met de professor van Mad Science alles over het weer. Maak zelf een regenwolk, ervaar hoe luchtdruk werkt en misschien slaat zelfs wel de bliksem in! Interessant vanaf 6 jaar.

De rol van genetica in de gezondheidszorg
Genetica in de gezondheidszorg

Lezing door hoogleraar genetica Ad Geurts van Kessel over de ontwikkelingen op het gebied van de diagnose en de behandeling van aangeboren en erfelijke aandoeningen, van kanker en de rol daarin van de genetica. Bibliotheek Helmond, dinsdag 12 febr., 20:00 uur i.s.m. Volksuniversiteit Helmond.

Leer omgaan met de digitale overheid
Leer omgaan met de digitale overheid

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale diensten van de overheid? De gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek Helmond helpt je op weg. Lesdata: 14 en 28 februari, 14 maart van 10.15-12.15 uur.

CoderDojo in Bibliotheek Helmond
CoderDojo in Bibliotheek Helmond

Bij CoderDojo kunnen kinderen van 7 t/m 15 jaar leren programmeren. Gratis verzorgd door vrijwilligers van CoderDojo Helmond! Techniek, robotica en programmeren staan centraal.  Zaterdag 16 febr. om 13:00 uur.

Skoolzone
Skoolzone in Bibliotheek Helmond

Een digitale werkplek in de Bibliotheek. Het maken van werkstukken of het voorbereiden van spreekbeurten is soms best een lastige klus, waar je wat hulp bij kunt gebruiken. Op woensdagmiddag bieden wij die hulp in de Bibliotheek Helmond.

Lezing over backpacken in Australië
Lezing Twan Linders Mijn reizen naar Australië

Drie keer backpacken door Australië in 17 jaar: Twan Linders, geboren en getogen in Someren-Eind, deed het en schreef er een boek over: 'Endless road – Terug naar Australië'. Op woensdagavond 13 februari 2019 vertelt hij erover in de Bibliotheek in Someren.

Lezing Heksenvervolging in Z.O. Brabant
Lezing Heksenvervolging

N.a.v. de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland in Museum Helmond, geeft historicus Aad Engelfriet op zondagmiddag 17 febr. een gratis lezing in de bibliotheek Helmond over de heksenvervolgingen in deze regio. De bezoekers van deze lezing over hekserij zijn gewaarschuwd: het verhaal is gruwelijk!

Spelen en lezen met Helmond Sport!
Scoor een Boek!

Spelers van Helmond Sport dagen jou uit voor een potje voetbal met smartgoals. Ook lezen zij voor uit sportieve boeken. En kun je gave dansmoves komen maken. Kom gratis lezen en bewegen in onze Scoor-week van de actie Scoor een Boek!
- wo 20 feb. 14:00 Bibliotheek Deurne
- vr 22 feb. 15:30 Bibliotheek Someren
- za 23 feb. 10:30 Bibliotheek Asten
- zo 24 feb. 13:00 Bibliotheek Helmond

De favorieten van Arne & Carlos
Boekenverkoop in Bibliotheek Helmond
Boekjes&Babbels thema muziek
Gluren bij de buren