Share
Voorvertoning
Bibliotheek Helmond-Peel
Genieten tijdens de kerstvakantie in Bibliotheek Helmond-Peel
Van zondag 23 december t/m zondag 6 januari is er in de Bibliotheek Helmond-Peel van alles te beleven. Kom genieten van mooie voorleesverhalen mét chocolademelk, leer van alles over uitvindingen of kleuren, ontwerp een raceauto voor de mega racebaan of maak je eigen Virtual Reality bril. En vergeet vooral niet om leuke boeken te lenen: we wensen je fijne leesdagen!
Versier je eigen kaarsenzak voor kerst
Versier je eigen kaarsenzak voor Kerst

Samen nog iets leuks knutselen vlak voor kerst? Kom dan zondagmiddag naar de Bibliotheek Helmond. We gaan kaarsenzakken versieren met tekst en tekeningen en maken zo een persoonlijk lichtpuntje tijdens de donkere dagen.


Voorlezen in de kerstvakantie
Voorlezen in de kerstvakantie

In de kerstvakantie wordt er vrijwel elke dag voorgelezen in Bibliotheek Helmond door de voorlezers van Blikkie de Voorleesbus. Je kunt gewoon even binnenlopen en meeluisteren naar de mooiste (kerst)verhalen. Drink aansluitend gratis een kopje warme chocolademelk bij Lunch- en Leescafé De Bieb.

Workshops in Bibliotheek Asten
Activiteiten in Bibliotheek Asten

In Bibliotheek Asten kun je meedoen aan 2 workshops in de kerstvakantie:
Vrijdagmiddag 28 december 'Licht, kleur en actie!' met de professor van Mad Science.
Donderdagochtend 3 januari Workshop 'Welke uitvinder ben jij?' door Curiosity World.

Activiteiten in Bibliotheek Deurne
Activiteiten kersvakantie in Bibliotheek Deurne

In Bibliotheek Deurne kun je je aanmelden voor de workshop over Beroemde uitvinders op zaterdagochtend 29 dec. en voor de workshop over kleuren en regenbogen door Mad Science op zaterdagochtend 5 januari. Daarnaast is er voorlezen op woensdagmiddag 2 januari.

Kerstvakantie in Bibliotheek Helmond
Activiteiten in de kerstvakantie in Bibliotheek Helmond

In de Bibliotheek Helmond kun je bijna elke dag meedoen aan workshops of komen luisteren naar het voorlezen. Spectaculair wordt de mega houten racebaan die vanaf 30 december te zien is op de 2e etage. Die zondag en op vrijdag 4 jan. kun je een eigen raceauto knutselen en daarna tegen elkaar racen. Bekijk alle leuke workshops voor de jeugd en meld je aan.

Workshops in Someren
Programma kerstvakantie in Bibliotheek Someren

In Someren zijn de workshops in de kerstvakantie op zaterdagochtend 29 december (Nieuwe kleuren maken met Mad Science) en op donderdagmiddag 3 januari (Beroemde uitvindingen en daarna zelf aan de slag door Curiosity World).5 extra luisterboeken: kerstluisteren
De Luisterbieb

Geniet tijdens de kerstperiode van deze winterse luisterboeken. Je vindt ze in de LuisterBieb app. Deze extra luisterboeken zijn ook beschikbaar voor niet-leden van de Bibliotheek. Bibliotheekleden kunnen altijd kiezen uit ruim 1700 luistertitels.

Openingstijden kerstvakantie
Vestigingen en openingstijden

Op 24 en 31 december zijn onze Bibliotheken open tot 16.30 uur.
1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn onze Bibliotheken gesloten.
We wensen je hele fijne feestdagen.

Melmoth - Sarah Perry
Het bestverkochte boek ooit - Sanne Blauw
Wereldkerst Playlist
Schaatsbaan Helmond