Share

We zijn erg blij dat we vanaf maandag 18 mei de deuren van onze Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren weer mogen en kunnen openen! We kijken er naar uit om onze leden weer persoonlijk te mogen verwelkomen. Voorlopig hebben we aangepaste openingstijden.
Vanaf 18 mei is Bibliotheek Helmond geopend van maandag t/m zaterdag van 11.00-16.00 uur. De Bibliotheken in Asten, Deurne en Someren zijn geopend van maandag t/m vrijdag 11.00-16.00 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur.
Natuurlijk is niet alles meteen weer zoals het was. We hebben te maken met strenge afstands- en hygiëne-eisen voor de gezondheid van jezelf, mede-bezoekers en medewerkers. Om te zorgen dat het verblijf in de Bibliotheek voor iedereen prettig en veilig verloopt hebben we enkele belangrijke regels. Lees deze goed door voordat je naar de Bibliotheek komt!

We vertrouwen op je begrip en medewerking.


Alleen open voor leden
AfhaalBieb
De Bibliotheek is voorlopig alleen geopend voor onze leden. Zij kunnen weer zelf uitzoeken, lenen en inleveren. Alle werk- en studieplekken, leestafels en de toiletten zijn nog gesloten. Er is geen koffie of thee verkrijgbaar en kranten en tijdschriften zijn niet beschikbaar. Printen en kopiëren is helaas ook niet mogelijk. Lenen kan alleen via de zelfservice. Neem dus in elk geval je bibliotheekpas mee.

Coronamaatregelen
De Digitale Voorleestas

Een veilig en prettig bezoek aan de Bibliotheek kan als je rekening houdt met het volgende:
• Kom niet naar de Bibliotheek met verkoudheidsklachten of als iemand thuis dergelijke klachten heeft
• Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de Bibliotheek
• Kom bij voorkeur alleen of met maximaal 1 ander persoon uit je huishouden
• Kinderen tot 12 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene zijn. Let op: ook hier mogen maximaal 2 personen uit één huishouden samen de Bibliotheek bezoeken
• Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, een mandje gebruiken is verplicht
• Volg de aangegeven looproutes in de Bibliotheek
• Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op


Reserveren - lenen - inleveren

De Bibliotheek thuis

Zoek leuke, spannende of interessante boeken uit, maar houd je bezoek aan onze Bibliotheken zo kort mogelijk. Dat is voor jouw en onze veiligheid. Reserveer daarom zoveel mogelijk vooraf. Onze inspiratiepagina’s kunnen je daarbij helpen.
Ook gaan we door met de verrassingstasjes van de AfhaalBieb. Je krijgt van ons bericht als er een gereserveerd boek of een verrassingstasje voor je klaarstaat.

Tip: gebruik de Iguana app
Ken je de Iguana Bibliotheek app al? In deze app kun je zoeken in onze catalogus, maar ook reserveren of een ‘verlanglijst’ aanmaken. Met jouw eigen wensenlijst in de hand, zie je bij je bezoek aan de Bibliotheek direct of de door jou gewenste items aanwezig zijn en in welke kast deze te vinden zijn.

Inleveren
Heb je nog materialen thuis liggen? Je kunt ze nu weer inleveren. Alles wordt volgens richtlijnen van het RIVM 72 uur apart gehouden. Daarna worden ze door onze medewerkers van je bibliotheekpas gehaald. Alle geleende materialen zijn door ons automatisch verlengd tot en met 1 juli. Nieuwe uitleningen mag je ook extra lang thuishouden.