Share
Ontdek de Bibliotheek voor de jeugd online

Naar de Bibliotheek toekomen kan nu niet, maar we hebben online voor jong en oud van alles te bieden. Met het bibliotheekabonnement leen je e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. Vanaf deze week komt daar de ThuisBieb app nog bij. Neem ook eens een kijkje op onze speciale jeugdbibliotheekpagina met toegang tot interessante informatie voor de jeugd.

ThuisBieb app

In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. De iOS app kun je nu al downloaden in de AppStore. De app voor Android volgt binnenkort.

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius en ‘Alaska’ van Anna Woltz. Maar ook voor volwassenen zijn er mooie titels te vinden. Zoals Rinkeldekink' van Martine Bijl en de nieuwste editie van het voetbalmagazine ‘Hard Gras’.

Voorleesserie 'Huisarrest'

Huisarrest is een spannend verhaal in 10 delen. Elke dag schrijft een bekende kinderboekenschrijver een nieuw deel. Ze worden voorgelezen door Maren Stoffels, Anna van Praag, Sanne Roseboom, Simon van der Geest en Ruben Prins.
In deze serie worden 10 kinderen gevolgd, die aan hetzelfde plein wonen. Ze mogen niet naar buiten en niet naar school, omdat er een virus heerst. Daarom vertellen ze elkaar verhalen door hun open raam...

Skoolzone online

Op woensdagmiddag kunnen kinderen terecht in de Skoolzone in Bibliotheek Helmond voor hulp bij werkstuk of spreekbeurt. Nu de Skoolzone tijdelijk gesloten is worden er filmpjes gemaakt, zodat er ook thuis Skoolzone is. Hebben leerlingen wensen voor filmpjes? Stuur ons dan een mailtje: activiteiten@bibliotheekhelmondpeel.nl

Yoleo voor 'karaoke'  lezen

Ken je Yoleo al? Onze leesconsulent Toos laat zien hoe het werkt. Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de (digitale) boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdienen ze leespunten om hun virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo. En met een bibliotheekpas is dit helemaal gratis!

De Voorleeshoek

Wist je dat in 'De Voorleeshoek' niet alleen boeken voor jonge kinderen, maar ook informatieboeken voor 7+, bijvoorbeeld over piraten, te vinden zijn? Even inloggen met bibliotheekpasnummer en de geboortedatum (ddmmjjjj). Zijn er vragen over het inloggen of over het lenen van onze e-books. Neem dan contact met ons op.

Gezocht: leden voor onze Raad van Toezicht
Raad van Toezicht

De Bibliotheek Helmond-Peel gaat haar organisatiestructuur veranderen. Daarom zijn wij op zoek naar leden voor de op te richten Raad van Toezicht, die ons kunnen helpen bij de versteviging van onze positionering en de verdere ontwikkeling van het Leven-lang-lerenconcept. Met een optimale samenstelling van de Raad van Toezicht wordt onze directeur-bestuurder goed gefaciliteerd bij het realiseren van een toekomstbestendige Bibliotheek.

De waanzinnige doe-het-zelf podcast
Het Klokhuis Masterclass
Wij gaan op berenjacht
Meester Jaap voorgelezen door Jacques Vriens