Share

Online lezen en leren
De scholen zijn dicht, maar ook online kunnen kinderen een boek vinden dat bij hen past. Voor thuis én voor school. Met het bibliotheekaccount hebben ze onbeperkt toegang tot de e-books, luisterboeken en digitale bronnen voor de jeugd van de online Bibliotheek.

Jeugdbibliotheek

Er is een speciale jeugdbibliotheek pagina samengesteld met toegang naar online lezen en leren. Deel deze pagina www.bibliotheekhelmondpeel.nl/jeugd gerust met ouders en leerlingen nu deze thuis op zoek zijn naar interessante informatie en voorleesfilmpjes.

#ikleesthuis

Stimuleer kinderen zoveel mogelijk om ook thuis te lezen (het kwartier of half uur vrij lezen per dag kan ook heel goed thuis gebeuren). Hebben ze geen boeken bij de hand? Bij de online Bibliotheek kun je e-books lenen met je bibliotheekpas. Zo heb je altijd een (voor)leesboek bij de hand. Problemen met inloggen? Neem contact op met onze klantenservice maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur.

LuisterBieb

Liever luisteren naar een verhaal? In de gratis LuisterBieb app staan leuke luisterboeken voor de jeugd. Vanwege de Coronacrisis hebben veel uitgevers extra titels beschikbaar gesteld. Ook voor niet-leden van de Bibliotheek. Leden kunnen alle 3800 titels beluisteren.

Digitale prentenboeken

Bereslim is een website die interactieve animatiefilms biedt van bekende prentenboeken.

De Voorleeshoek is een platform met voorgelezen verhalen met prenten en muziek.