Share

Begin de herfstvakantie goed met de Nacht van Cultuur!
De Nacht van de Cultuur is op zaterdag 12 oktober vanaf 19.00 tot 00.00 uur in Museum Helmond. De Bibliotheek heeft het programma mee samengesteld. Samen met de Helmondse kunst- en cultuurorganisaties zorgen we zo voor de vierde keer voor een barstensvol programma met culturele verrassingen uit Helmond en Nederland.
Museum Helmond heeft 2 locaties, de Kunsthal en Kasteel Helmond. Ook op de route tussen deze locaties is van alles te beleven. Alle activiteiten en workshops zijn gratis toegankelijk. Heb jij ooit gedanst tussen de schilderijen, een prijs gewonnen tijdens een mega bingo in de Kunsthal, of gerapt in een trouwzaal? Ben jij klaar voor een avontuur in het donker?

'Tovertekenen' en 'Zingen en dansen'

Tovertekenen met Milja Praagman (Zilveren Penseel) en Gideon Samson (winnaar Gouden Griffel 2019 met ´Zeb.´). Samen met de groep maken zij een verhaal. Met woorden én tekeningen! 19.30 en 20.30 uur in de Kunsthal

Zingen en dansen met Anne. Anne treedt vaak op in musicals en is musicaldocente. Samen met haar brengen we een prentenboek tot leven. 19.30 en 20.30 uur in de Duiventoren bij het Kasteel.

'Escape game' en 'Beam it up!'

Ontwerp je eigen escape game en kraak de code met geheimschrift! Na afloop mag je je eigen gemaakte game mee naar huis nemen. Je kunt meedoen tussen 19.15 en 21.15 uur in de Kunsthal.

Stap in de wondere wereld van Beam-it-up!
Ga samen met Robert en Liselotte op reis in een virtuele wereld, de wondere wereld van illusie! Je kunt meedoen tussen 19.30 en 22.00 uur in de Kunsthal.

'Bouw je kasteel' en 'Schrijf als een ridder'

Bouw je eigen middeleeuws kasteel. Samen met Sandra van Dam van Curiosity World leer je alles over en maak je je eigen middeleeuws kasteel. Tussen 19.15-21.15 uur in het Kasteel.

Schrijf als een echte ridder of jonkvrouw. Samen met Judith van JUUDs Foederer versier je een mooi middeleeuws letterschrift. Weet jij hoe ze schreven in de middeleeuwen? Meedoen kan tussen 19.15-21.15 uur in het Kasteel.

'Blikkie de Voorleesbus' en 'de Luisterfiets'

Schuif gezellig aan in onze nostalgische Citroën bus en geniet van de mooiste en spannendste verhalen in Blikkie de Voorleesbus. Je kunt komen luisteren bij het Kasteel tussen 19.00 en 21.15 uur.

Geniet van mooie verhalen uit Helmond door al trappend de luisterfiets in beweging te brengen. Hoe langer je fietst, hoe meer verhalen je kunt beluisteren. Luisterfietsen kan tussen 19.00 en 22.30 uur bij het Kasteel.

Activiteiten rondom Lucas Gassel


Dr. Ger Jacobs geeft een voorproefje van zijn Lucas Gassel kunstlezing tijdens de Nacht van Cultuur in de Kunsthal om 20.30 en 21.45 uur.
Op 18 oktober wordt het boek over Lucas Gassel, een Helmondse schilder van wereldfaam, gepresenteerd. Het boek is geschreven door Ger Jacobs en Hans van de Laarschot. Aansluitend wordt de buitenexpositie op het Piet Blomplein onthuld.
Op 22 oktober is de kunstlezing over de werken van Lucas Gassel in de Bibliotheek Helmond. Hiervoor kun je je nu al aanmelden.

Kindervoorstelling Tring!
Insoiratie: Op het witte doek
Films herfstvakantie
Zeb - Gideon Samson