Share

Doe ook mee
Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 is de Week van de Alfabetisering. Het thema is: DURF!
Er is immers veel durf voor nodig om op volwassen leeftijd aan de slag te gaan met beter leren lezen en schrijven. Tijdens de Week van de Alfabetisering vragen de Taalhuizen in Helmond-Peel volop aandacht voor het beter leren van taal en ook vaardigheden zoals leren omgaan met de computer. Het gaat om Nederlanders én medelanders. Doe jij ook mee? Er zijn activiteiten in Asten, Deurne, Helmond en Someren.

Officiële opening Taalhuis Deurne

Op donderdagmiddag 12 september wordt Taalhuis Deurne officieel én feestelijk geopend. Wethouder Marnix Schlösser geeft uitleg waarom een Taalhuis goed is voor Deurne. Tijdens verschillende workshops delen we kennis en ervaringen over het niet goed kunnen lezen en schrijven.
Let op: Deze activiteit is in het Gerardushuis in Deurne (Walsberg).

Aa..Bb..Cc.. Bingo!

Woensdagmiddag 11 september is er een gezellige Letterbingo in het Taalhuis in Helmond. Een bingospel met letters in plaats van cijfers. Deelnemers en vrijwilligers van het Taalcafé, maar ook andere geïnteresseerden, zijn welkom om samen bingo te spelen én hierbij leuke prijzen te winnen. De bingokaarten zijn gratis!

Dementie en bewegen

Dementievriendelijk Helmond heeft een mooi avondprogramma samengesteld op dinsdag 17 september in Bibliotheek Helmond. Beweegcoaches Jos Vermeulen van LEV en Chaib Maach van JIBB+ vertellen over beweging en valpreventie. Zij laten ook ervaren hoe leuk en gemakkelijk bewegen kan zijn, ook voor mensen met (beginnende) dementie.
De avond én de koffie zijn gratis.

Lezingen 75 jaar vrijheid

Helmond in WO II. Holocaust slachtoffers, Joodse onderduikers en struikelstenen door  Heemkundekring Helmont en onderduiker Miel Andriesse.
Dinsdag 24 september 19:30-21:30 uur
Oorlogsdagboek van mijn vader door Schrijver Louis van de Werff.
Vrijdag 27 september 16:00-17:00 uur
Bevrijders en beschermers – de Amerikaanse betrokkenheid bij Europa in historisch perspectief door Schrijver Ivo van de Wijdeven.
Zondag 27 oktober 14:00 tot 15:30 uur

Lezen over de Tweede Wereldoorlog? Neem een kijkje in onze uitgebreide collectie boeken. Met je bibliotheekpas reserveer je direct en gratis.

Boekjes&Babbels

Woensdag 18 september (Someren) en woensdag 25 september (Asten) van 10.30 tot 11.30 uur zijn kinderen van 0 tot 4 jaar extra welkom in de Bibliotheek. Samen met hun papa, mama, opa, oma of kinderdagverblijf bij Boekjes&Babbels. Dit keer is het thema ‘Gezellig houden aan tafel’. De deskundige van de Zorgboog geeft tips en het boek 'Emilie! Eten!' staat centraal.

Inleveren spaarkaarten

De spaarkaarten van onze zomeracties kun je vanaf nu inleveren. Volwassenen kunnen tot 30 november hun spaarkaarten inwisselen voor een gratis lunch of koffie met gebak in de Bibliotheek.
De jeugd kan de volle spaarkaarten inwisselen voor een gratis kaartje voor een geselecteerde film in de herfstvakantie in de Cacaofabriek, Cultuurcentrum Deurne of de Ruchte.

Skoolzone in Helmond

Elke 2 weken kun je in de Skoolzone op woensdagmiddag in Bibliotheek Helmond een themaworkshop volgen. Dit schooljaar hebben we een serie workshops over de geheimen van internet. Word jij ook 'De Baas op Internet'?

Coderdojo

Ook dit najaar is er weer maandelijks op zaterdagmiddag een Coderdojo in de Helmondse Bibliotheek. Bij CoderDojo kunnen kinderen van 7 t/m 15 jaar leren programmeren. Gratis verzorgd door vrijwilligers van CoderDojo Helmond!

Stad van meisjes- Elisabeth Gilbert
Inspiratiepagina Terug naar school
BoekStart boekentips
Monumentenweekend